5.4 C
București
vineri, aprilie 19, 2024
AcasăHome & DecoDesign InteriorFerestrele casei, ochii spre lume ai locuinței tale

Ferestrele casei, ochii spre lume ai locuinței tale

Date:

Articole asemanatoare

Tipuri de ferestre pentru casa ta

Atunci când vine vorba despre renovarea locuinței, mulți dintre...

Accesoriile pentru fereastră, combinația dintre util și confort

Atunci când de gândim la o casă, principalele lucruri...

Cum să îți alegi lenjeria de pat în mod corect

O lenjerie de pat trebuie aleasă nu doar din...

Cum să îți amenajezi casa, deși finanțele tale nu sunt grozave

Să îți amenajezi casa după bunul plac este visul...

Sugestii pentru pardoseala locuinței

Vrei să faci o schimbare în locuința ta? Sau...

Ne-am obișnuit să luăm multe lucruri ca fiind firești și aproape că nu le mai acordăm importanța cuvenită. Amenajarea locuinței ne preocupă pe toți, însă de multe ori uităm micile detalii care fac diferința. Ferestrele casei sunt aproape tot timpul trecute la capitolul ”și altele”. Cu toate că numai ele permit razelor soarelui să ne lumineze și să ne încălzească locuința.

Ferestrele din PVC, o mulțime de avantaje

La ora actuală, ferestrele din PVC sunt preferate în majoritatea cazurilor. Este și normal, întrucât vin la pachet cu multe avantaje. Despre ele îți vom vorbi și noi pe scurt în cele ce urmează.

Economie substanțială

S-a demonstrat că o casă pierde până la 37% din căldură din cauza ferestrelor prost izolate. În aceste condiții, costurile pentru încălzirea locuinței cresc foarte mult. De aceea, e necesar să te asiguri că ai optat pentru PVC de calitate şi o montare profesionistă. Ele îți pot reduce mult pierderea căldurii şi, astfel, ai face economii importante.

Izolația casei

Gradul de izolaţie pe care îl aduc ferestrele casei depinde de mai mulți factori: tipul de sticlă, grosimea acesteia și distanţa dintre geamuri. Totuși, ferestrele din PVC de calitate îți dau siguranța că ai parte de izolația dorită.  În plus, dacă montarea s-a efectuat corect, te poți bucura și de izolație fonică. Ea este necesară în special dacă locuiești în centrul orașului sau aprope de centru. Cu alte cuvinte, în zone cu trafic și zgomot intens. Dacă îți dorești o izolare fonică și mai bună, atunci poți apela la geamuri cu sisteme de profiluri.

Aspect plăcut

Profilurile de PVC sunt folosite pentru a obţine un design simplu și modern. Acest lucru permite diferite configuraţii pentru designul interior al casei tale. Pe piață există o gamă diversă de culori pentru ferestrele din PVC cu scopul de a permite personalizarea ferestrelor casei tale în funcție de ce îți dorești sau de stilul locuinței.

Întreţinere uşoară

Atunci când vine vorba de întreținerea ferestrelor casei tale, dacă vorbim de PVC, lucrurile sunt foarte simple. Pentru curăţarea geamurilor se recomandă folosirea bureţilor şi fibrelor din ţesut moale, împreună cu produse speciale care înlătură cu uşurinţă mizeria de pe suprafaţa profilurilor din PVC, astfel încât ferestrele casei tale să strălucească de curățenie.

Montarea ferestrelor casei tale

Dacă îți dorești mai mult confort și siguranță, atunci specialiștii îți recomandă ca tâmplăria şi geamul care alcătuiesc ferestrele casei să fie completate de o gamă de accesorii suplimentare. Indiferent că vorbim aici despre rulouri interioare sau exterioare, de plasele împotriva insectelor sau ventilaţia aerului respirabil la interior, este indicat ca soluţia sistemului de ferestre să fie personalizată în funcție de ceea ce are fiecare nevoie.

Optează pentru profesioniști

O fereastră incorect montată îşi va înjumătăţi performanţele de izolare şi etanşeitate. De aceea, nu alege la întâmplare meșterii care să se ocupe de această operațiune. Montajul trebuie efectuat de către o firmă specializată sau de persoane autorizate, care au cunoştinţe temeinice în acest sens. Apoi, atunci când au început lucrările de înlocuire a ferestrelor ar fi de preferat să nu le suprapui cu cele de amenajare interioară de tipul aplicării gresiei şi faianței sau a zugrăvelii. Procedând astfel, va fi favorizată apariţia condensului. Recomandat ar fi să lași să iasă mai întâi umezeala din pereţi, apărută în urma acestor lucrări, şi la urmă să se înceapă executarea tâmplăriei.

Întreținerea corespunzătoare a ferestrelor

Cum montarea ferestrelor casei a costat destul de mulți bani, cu siguranță că îți dorești ca ele să aibă o durată de viață cât mai mare. Ei bine, pentru a avea parte de o funcționare corespunzătoare a ferestrelor casei, acestea trebuie întreținute periodic, și nu numai spălate așa cum trebuie.

  • Ungerea garniturilor cu uleiuri speciale

În operațiunile de întreținere a ferestrelor casei intră și faptul că garniturile acestora trebuie unse cu uleiuri speciale. În caz contrar, cauciucul va îmbătrâni prematur, va căpăta rigiditate și nu va mai etanșa corespunzător, lasând atât apa, cât și curenții de aer să pătrundă în încăpere. De aici rezultă, după cum spuneam, costuri mai mari cu încălzirea pe timpul sezonului rece. Și acesta ar fi doar unul dintre dezavantaje.

  • Degresarea feroneriei

Feroneria trebuie gresată periodic, pentru a evita griparea. Praful și mizeria depusă pe mecanisme poate contribui enorm la defectarea prematură a elementelor active. Toate aceste operații vor fi efectuate de specialiști care, cu acest prilej, vor proceda și la realizarea unui reglaj complet pentru a asigura o funcționare optimă și îndelungată a ferestrelor casei. Uneori, firmele care vă montează ferestrele din PVC au incluse în preț și unele mici atenții, menite să te ajute atunci când vine vorba de întreținerea acestora. De exemplu, poți folosi ulei pentru întreținerea garniturii, silicon pentru întreținerea feroneriei și soluție pentru întreținerea profilului PVC.

Ai grijă de ramele ferstrelor

Specialiștii sunt de părere că este interzis cu desfăvârșire să se acționeze mecanic asupra ramelor, care nu se vor lipi cu leucoplast, bandă schotch sau alți adezivi. De asemenea, se va evita așezarea unor obiecte, care prin lovituri repetate, pot deteriora cercevelele. Cercevelele se vor proteja contra curenților puternici de aer din locuință. După plecarea din cameră, este indicat să se lase deschise doar ferestrele și ușile oscilante.

Aerisește în mod constant

Umiditatea peste condiții normale (provenită din bucătării, băi, scurgeri din calorifere, flori în exces) din cauza etanșării superioare a tâmplăriei și a coeficientului de transfer termic conduce la condens pe suprafața interioară a geamului termopan. Pentru a scăpa de această problemă este indicat să fie bine aerisite încăperile. Omiterea acestei operațiuni ar putea duce la apariția igrasiei pe glafurile și zidurile insuficient izolate termic.

 

Articole recente

web design itexclusiv.ro