27.2 C
București
sâmbătă, iulie 13, 2024
AcasăHome & DecoDesign InteriorCum să ai o casă organizată

Cum să ai o casă organizată

Date:

Articole asemanatoare

Cum alegi tapetul pentru living ?

Alegerea tapetului pentru living este un proces care implică...

De ce să folosești decorațiuni din lemn în casă?

Lemnul este unul dintre cele mai vechi și mai...

Tipuri de ferestre pentru casa ta

Atunci când vine vorba despre renovarea locuinței, mulți dintre...

Accesoriile pentru fereastră, combinația dintre util și confort

Atunci când de gândim la o casă, principalele lucruri...

Ferestrele casei, ochii spre lume ai locuinței tale

Ne-am obișnuit să luăm multe lucruri ca fiind firești...

Te-ai săturat să faci mereu curățenie și atunci când cauți ceva să fie nevoie de mult timp până găsești? Înseamnă că nu ești suficient de bine organizat. Departe de noi gândul de a te judeca pentru asta. Ne-am gândit doar să îți venim în ajutor cu câteva sugestii utile pentru o casă organizată.

Aruncă obiectele inutile

Primul pas pe care trebuie să îl faci este să scapi de obiectele inutile sau de cele nefolositoare. Găsește-le pe cele din fiecare cameră și găsește cele mai bune modalități de a scăpa de ele: le arunci, le dăruiești altora, tu decizi.

Suficiente spații de depozitare

O casă care nu pare niciodată aranjată și care arată mereu ca și cum tocmai ce te-ai mutat acolo este una care nu are suficient spațiu de depozitare. Prin urmare, găsește acele piese de mobilier care îți oferă aspectul dorit pentru camera respectivă. Și, totodată, care au și suficiente spații de depozitare. Va fi mult mai simplu să te organizezi dacă ai destul loc pentru obiectele tale, nu?

Program de curățenie

Nu-ți ridică nimeni statuie dacă te ocupi singur de tot ceea ce ține de curățenie. Dimpotrivă, implică-i pe toți ai casei. Dacă vor munci alături de tine, nu vor mai fi tentați să arunce pe jos cu hârtii sau să lase masa nestrânsă. În plus, dacă vei stabili și un program de curățenie regulat, va fi mult mai simplu să ai o casă organizată.

Curăță imediat

De ce să petreci ore în șir făcând curățenie, când este mult mai simplu să cureți spațiul imediat ce l-ai folosit? Ai mâncat? Strânge după tine! Ai creat ceva la masa de lucru? Nu lăsa obiectele aruncate pe acolo și depozitează-le imediat la locul lor! Nu uita, de asemenea, să ștergi cu un șervețel umed masa! E atât de simplu! Imediat ce îți intră în obișnuință să faci asta, vei vedea că nu este chiar atât de greu să ai casa curată.

Stilul minimalist, preferatul tuturor

Cu siguranță stilul minimalist este cel care răspunde cel mai bine dorinței tale de a avea o casă organizată. Cumpără și păstrează doar lucrurile de care ai nevoie, și nici nu exagera cu obiectele de decor. Less is more este lecția pe care trebuie să o respecți acum.

Reciclează sau donează

Nu prea îți convine să arunci din lucruri? Atunci dacă un anumit obiect nu mai funcționează așa cum trebuie, îi poți oferi o nouă întrebuințare. În acest fel îi va oferi casei mai multă personalitate. De asemenea, poți dona multe dintre lucrurile care nu îți mai sunt necesare, dar încă mai funcționează. Vei avea o mulțumire sufletească mai mare decât dacă le-ai fi vândut. Chiar dacă ai fi obținut niște bani în schimb.

Mobilier cu spații de depozitare

Nu, nu este deloc o glumă. Dacă locuința ta este una destul de mică din punctul de vedere al spațiului, piesele de mobilier prevăzute cu spații de depozitare ascunse, precum și cele pliabile sunt cea mai bună soluție. Un taburet de bucătărie poate ascunde un spațiu perfect pentru sticle. Canapeaua din living ar trebui să aibă o ladă unde poți păstra lenjeria de pat și multe altele. Ai înțeles ce vrem să spunem, nu?

Loc pentru chei

Ai și uitat de câte ori te grăbeai și, încercând să ieși la timp din casă, petreceai minute în șir căutând cheile de la apartament sau mașină, ori poate chiar amândouă. Găsește o soluție pentru a le depozita mereu în același loc, la îndemână, și pe cât posibil, respectă obiceiul de a le așeza mereu acolo.

Investește într-un pantofar

Nimic nu oferă unei locuințe un aspect mai dezolant decât mulțimea de pantofi care se găsește în hol, la intrarea în locuință. Prin urmare, nu este o cheltuială prea mare să cumperi un pantofar care să adăpostească încălțămintea celor din casă. Sau, dacă ți se pare prea scump, poți oricând cumpăra niște scânduri pe care să le prinzi chiar tu de-a lungul peretelui și pe care să așezi frumos pantofii. Casa ta va avea cu totul alt aspect, mult mai îngrijit.

Nu uita de cabluri

Nici mulțimea de cabluri prin casă nu îi oferă acesteia un aspect chiar atrăgător, așa că apelează la sisteme de organizare pentru a evita atât încurcarea lor, cât și pentru a obține un spațiu mult mai organizat. Nu a fost chiar atât de greu, nu?

Cutii transparente etichetate

În magazine sau pe internet sigur vei găsi cutii transparente, de diferite dimensiuni, pe care le poți folosi pentru a depozita obiectele de mici dimensiuni. Nu uita să le etichetezi, pentru a ști ce conține exact fiecare și respectă indicațiile trecute pe autocolant: creioane colorate, carioca, condimente, șurubelnițe… Vei găsi mereu rapid ceea ce cauți, iar casa nu va fi aglomerată de mulțimea de obiecte mici și aparent inutile.

Păstrează mereu ordinea

Chiar dacă poate că nu ai chef ca la finalul zilei să pui totul la locul lui, încearcă să îți faci un obicei din asta. În acest fel va fi mult mai simplu să păstrezi casa organizată și ordonată, iar ziua de curățenie generală se va încheia mult mai rapid. Apoi, te poți întoarce la lucrurile care îți fac cu adevărat plăcere. Sperăm că micile noastre indicații ți-au fost utile și le vei aplica și tu, pe viitor, în casa ta!

Articole recente

web design itexclusiv.ro