27.2 C
București
sâmbătă, iulie 13, 2024
AcasăHome & DecoDesign InteriorSugestii pentru pardoseala locuinței

Sugestii pentru pardoseala locuinței

Date:

Articole asemanatoare

Cum alegi tapetul pentru living ?

Alegerea tapetului pentru living este un proces care implică...

De ce să folosești decorațiuni din lemn în casă?

Lemnul este unul dintre cele mai vechi și mai...

Tipuri de ferestre pentru casa ta

Atunci când vine vorba despre renovarea locuinței, mulți dintre...

Accesoriile pentru fereastră, combinația dintre util și confort

Atunci când de gândim la o casă, principalele lucruri...

Ferestrele casei, ochii spre lume ai locuinței tale

Ne-am obișnuit să luăm multe lucruri ca fiind firești...

Vrei să faci o schimbare în locuința ta? Sau poate că simți nevoia de un confort ceva mai ridicat, fără ca asta să afecteze prea mult bugetul și estetica spațiului? Atunci una dintre cele mai la îndemână metode prin care îți poți îndeplini această dorință este să schimbi pardoseala locuinței.

O mulțime de opțiuni la dispoziția ta

După cum aminteam ceva mai sus, ai nevoie de ceva care să îți mărească gradul de confort. Totodată, trebuie să arate bine și, de preferat, să nici nu coste prea mult. Din fericire, există o mulțime de opțiuni pentru care poți opta, în funcție de cerințele tale. Ți le prezentăm și noi, urmând ca tu să decizi care dintre ele se potrivește cel mai bine cu ceea ce ai tu în minte. Sperăm că în acest fel vei lua cea mai bună decizie. Prin urmare, să trecem la fapte.

Parchet

Cu siguranță parchetul se numără printre cele mai populare opțiuni pentru pardoseala locuinței. Dacă alegi să montezi parchet într-o cameră, deja lucrurile sunt ca și terminate. Ai parte de un plus de rafinament și eleganță, de acel ”ceva” care transformă spațiul tău într-un adevărat cămin. Și, din câte ai observat, există o mulțime de opțiuni legate de parchet prin magazinele de specialitate sau pe internet. Găsești parchet laminat, dublu sau triplu stratificat, masiv, mozaic și multe altele, din diferite esențe și la prețuri diferite.

De regulă, majoritatea românilor optează pentru parchetul laminat. Este mai ieftin și are o rezistență destul de ridicată. În plus, imită destul de bine lemnul natural. Evident, asta nu înseamnă că preferințele tale ar trebui să se îndrepte tot spre el. Discută cu personalul de specialitate din magazine pentru a vedea care este cea mai bună variantă în ceea ce te privește.

Plăci de ceramică sau gresie

Dacă este vorba de camere cu trafic intens sau  de unele cu umiditate în exces, precum baia și bucătăria, atunci plăcile de ceramică sau gresie sunt o sugestie foarte bună pentru pardoseala locuinței. Sunt rezistente la apă, se uzează greu, sunt disponibile în multe dimensiuni, culori și modele. În plus, se întrețin ușor, iar unele dintre ele nu sunt atât de scumpe încât să îți dea peste cap bugetul. Trebuie doar să ai grijă pentru că se pot ciobi ușor. Mai ales dacă scapi obiecte grele pe ele.

Mochete sau covoare

Pentru un plus de confort, personalitate dar și căldură într-o cameră unde este de obicei rece, să apelezi la covoare sau mochete poate fi o soluție bună. Dacă discutăm despre ele, în toată varietatea lor, nu ne-ar ajunge spațiul pe care îl avem la dispoziție. Din fericire, nici nu te poți plânge că nu le găsești pe cele care să fie pe placul tău. Îți mai spunem doar că sunt excelente pentru izolarea fonică și termică a camerei respective. Pe de altă părte, există dezavantajul că uneori sunt mai dificil de întreținut.

Beton polisat

Poate că nu se numără printre primele alegeri ale celor mai mulți dintre noi, dar asta nu înseamnă că nu este o opțiune demnă de luat în seamă. Dacă optezi pentru ea, pardoseala locuinței tale va fi una modernă și cu un aspect plăcut. Un alt plus este că îți va fi foarte ușor să o întreții. De asemenea, are o rezistență ridicată, iar dacă ți-am stârnit interesul, încearcă să afli mai multe despre betonul polisat de la specialiștii în domeniu.

Vinil sau linoleum

Pardoselile de vinil și linoleum au revenit la modă, după ce o bună perioadă au fost ignorate. Acum sunt destui oameni care își îndreaptă  atenția spre ele pentru că sunt ieftine și rezistente la umezeală. Multe modele imită materiale precum piatra, lemnul și marmura, oferindu-ți și mai multă libertate de design. De asemenea, aceste materiale sunt recunoscute pentru faptul că se curăță ușor, ceea ce le face perfecte pentru camerele copiilor, casele cu trafic intens sau camerele amenajate în ateliere de creație.

Ce părere ai despre bambus?

Românii devin din ce în ce mai entuziasmați de acest bambus, care este apreciat pentru aspectul natural pe care îl dă podelei din casele lor. Avem de-a face cu o opțiune durabilă, rezistentă la umezeală și trafic intens. Aproape că nu îi poți găsi un defect, iar asta contează destul de mult!

Piatră naturală

Dacă ești genul care apreciază eleganța, și nici nu vrei să renunți calitate, durabilitate sau o rezistență ridicată, poți alege travertin, marmură sau granit. Desigur, aspectul pe care îl va avea pardoseala casei tale va fi unul de mare clasă, iar dacă finanțele nu sunt o problemă, atunci opțiunile pe care le prezentăm sunt exact ceea ce îți doreai.

Cauciuc

În camera celui mic podelele de cauciuc sunt o alegere excelentă. Arată bine, sunt rezistente și durabile, se întrețin ușor… Ai ceva împotriva lor sau merită să le iei în calcul?

Modele 3D

Am lăsat în urmă ceea ce ne-a atras atenția, podeaua cu modelul 3D. Ele creează iluzii optice, te scot din zona ta de confort și oferă avantaje din punct de vedere estetic. Vizualizează cu ochii minții o baie cu o imagine pe podea care amintește de fundul oceanului! Sună unic? Ți-ar plăcea să ai așa ceva în casa ta? Atunci vei ști ce să faci! În plus, acest gen de pardosele se remarcă prin rezistență și durabilitate și nici nu sunt atât de scumpe pe cât crezi!

Care dintre ideile noastre te-a atras cel mai mult? Îți așteptăm sugestiile în secțiunea de comentarii!

 

Articole recente

web design itexclusiv.ro