27.2 C
București
sâmbătă, iulie 13, 2024
AcasăHome & DecoDesign InteriorCum să îți amenajezi casa, deși finanțele tale nu sunt grozave

Cum să îți amenajezi casa, deși finanțele tale nu sunt grozave

Date:

Articole asemanatoare

Cum alegi tapetul pentru living ?

Alegerea tapetului pentru living este un proces care implică...

De ce să folosești decorațiuni din lemn în casă?

Lemnul este unul dintre cele mai vechi și mai...

Tipuri de ferestre pentru casa ta

Atunci când vine vorba despre renovarea locuinței, mulți dintre...

Accesoriile pentru fereastră, combinația dintre util și confort

Atunci când de gândim la o casă, principalele lucruri...

Ferestrele casei, ochii spre lume ai locuinței tale

Ne-am obișnuit să luăm multe lucruri ca fiind firești...

Să îți amenajezi casa după bunul plac este visul fiecăruia dintre noi. Din păcate, pentru mulți, rămâne la stadiul de vis, întrucât ar costa mult prea mult pentru bugetul lor auster. De fapt, nu trebuie să fie așa, și în acest sens avem câteva sugestii pentru tine. Vei vedea că nu este chiar atât de greu să îți transformi locuința într-un adevărat cămin, chiar dacă nu te dau banii afară din casă, dacă ne permiți jocul de cuvinte.

Înțelege care sunt prioritățile

Chiar dacă la prima vedere pare că ai nevoie de tot felul de obiecte de decor sau piese de mobilier, ca să-ți amenajezi casa, să știi că nu este chiar așa. Prin urmare, oprește-te puțin și gândește-te. Care dintre ele sunt prioritare și care doar simple mofturi? Concentrează-te pe ele și vei vedea că nu ai nevoie de atât de multe pentru ca locuința ta să arate perfect.

Cumpără inteligent

Da, știm și noi cât de mult costă piesele de mobilier noi sau făcute la comandă. Tu încearcă să găsești acele opțiuni mai avantajoase pentru tine, precum magazinele de mobilier second hand. Sau intră pe grupurile de donații pentru că și acolo vei găsi multe piese de bună calitate. Ori apelează la cunoștințe care nu mai folosesc de exemplu comoda TV, dar ție ți-ar putea fi utilă. Sigur găsești tu ceva care să te scoată din impas.

Personalizează-ți piesele de mobilă din locuință

Dacă te pricepi să-ți amenajezi casa, nu zicem să-ți construiești singur piesele de mobilier. Deși nu este o idee chiar atât de îndrăzneață. Noi îți sugerăm să îți pui talentul și imaginația la lucru și să îți personalizezi piesele de mobilier și pereții. Sau poți crea acele obiecte de decor care atrag atenția în sens pozitiv. Nu vei cheltui prea mult, iar locuința ta va arăta cu totul altfel!

Mobilier multifuncțional

Da, exact! De exemplu, un taburet aparent banal se poate transforma, la nevoie, într-o măsuță de cafea perfectă pentru living! Canapeaua extensibilă devine noaptea un pat pentru două persoane, și tot așa. Există o mulțime de piese de mobilier multifuncționale care nu costă mult și care îi oferă locuinței tale exact ceea ce avea nevoie pentru a ieși din anonimat.

Textilele fac diferența

Uneori, nici nu este nevoie să schimbi ceva fundamental când îți amenajezi casa, ci să adaugi un mic truc de efect. O perdea nouă, o cuvertură pentru pat, vreo două perne decorative aruncate aparent la întâmplare. Toate aceste sugestii aduc personalitate și culoare, fără ca investiția făcută să îți dea peste cap bugetul.

Corpuri de iluminat

Tot la capitolul investiții minime și efecte maxime avem și achiziționarea unor corpuri de iluminat care, folosite în mod inteligent, oferă camerei respective un aspect cu totul nou.

Schimbă locul pieselor de mobilier

Nu ai un buget pentru reamenajarea locuinței? Nici măcar nu poți cumpăra un obiect mic de decor ca să simți că ai făcut o schimbare? Atunci ce părere ai dacă schimbi locul pieselor de mobilier, pentru că în acest fel o cameră ce părea mult prea îngustă devine acum mult mai spațioasă și tot așa! Nu implică niciun fel de costuri, iar efectele obținute sunt de-a dreptul spectaculoase.

Decorațiuni ieftine, dar de efect

Nu trebuie neapărat ca decorațiunile din interior să fie unele scumpe. Poți să îi oferi camerei un aspect cu totul nou cu ajutorul unor decorațiuni ieftine, dar de efect. Sigur ai câteva locuri de unde le poți achiziționa, așa că nu mai aștepta.

Plante de interior

Nu doar că în acest fel ai parte de un aer mult mai bun pentru respirat în camera respectivă, dar și aspectul ei este unul mult mai plăcut. Plantele suculente sunt cele mai apreciate deoarece nu necesită îngrijiri deosebite și îți aduc un mare plus în materie de design interior.

Reciclează și refolosește obiectele vechi

Chiar dacă sunt vechi, nu înseamnă că trebuie să arunci anumite obiecte. Reciclează și refolosește! De exemplu, un disc de vinil pe care nu îl mai folosești poate fi transformat într-un ceas de perete ori un tablou interesant pentru livingul tău. Sigur mai găsești câte ceva care să intre pe această listă, nu?

Autocolante

În magazinele de specialitate, dar și pe internet, există o mulțime de modele de autocolante decorative. Nu costă mult și în acest fel, poți să transformi peretele unei camere într-o adevărată operă de artă. Locuința ta capătă un nou suflu în acest fel!

Mobilier minimalist

Este la modă, nu costă mult și îi oferă camerei acel aspect de revistă pe care îl căutai. În plus, ca o mică paranteză, și curățenia va fi ceva mai ușor de făcut dacă optezi pentru stilul minimalist de aranjare a locuinței.

Profită de reduceri

Dacă prinzi oferte bune sau reduceri importante, este cel mai bun moment pentru a cumpăra câte ceva pentru casă care, în mod normal, ți-ar fi fost imposibil. Așa că urmărește cu atenție aceste evenimente și, pe cât posibil, profită de ele atunci când apar!

Joacă-te cu lumina naturală

Dacă ai avantajul ca locuința ta să beneficieze din plin de lumină naturală, profită din plin și joacă-te cu piesele de mobilier. Să-ți amenajezi casa cu buget redus necesită destul de multă creativitate din partea ta, o mai bună planificare și puțin efort. Fiecare mică îmbunătățire pe care o aduci acum locuinței poate fi cea care face diferența. Lasă imaginația să își spună cuvântul și găsește acele soluții care ți se potrivesc cel mai bine!

Articole recente

web design itexclusiv.ro