5.4 C
București
vineri, aprilie 19, 2024
AcasăHome & DecoGrădină și exteriorIdei de amenajare a terasei casei

Idei de amenajare a terasei casei

Date:

Articole asemanatoare

Fațada casei, cartea de vizită a locuinței

Fațada casei este prima care ne atrage atenția atunci...

Te numeri printre norocoșii care locuiesc la curte. Spațiul verde pe care îl ai la dispoziție este perfect pentru amenajarea acestuia după bunul plac. Să nu uităm nici de terasa casei. Dacă vrei să îi oferi un aspect cu totul aparte, atunci trebuie să îți pui imaginația la încercare sau… să optezi pentru una dintre sugestiile noastre de mai jos.

Apelează la plante și flori

Întotdeauna cele două reușesc să transforme total un spațiu, așa că poți profita de ele pentru un look cu totul nou pentru terasa ta. Ghivecele mari, cu plante decorative sau pline de flori colorate pot transforma acest loc în preferatul familiei.

Corpurile de iluminat

Nimic nu este mai plăcut într-o seară de vară să te relaxezi și să te răcorești după arșița zilei pe terasa ta. Prin urmare, fii prevăzător și optează pentru corpuri de iluminat care oferă o atmosferă de poveste. Vei găsi pe internet, dar și în magazinele de specialitate lămpi speciale. Sau poți opta pentru cele solare.

Un plus de personalitate

Dacă vrei să transformi terasa casei într-un loc în care relaxarea este la ea acasă, atunci covoarele sau pernițele decorative sunt perfecte pentru asta. În plus, vei aduce și un adaos de confort, care nu are cum să nu îți fie pe plac.

Locul perfect pentru servit masa în aer liber

Atunci când vremea ți-o permite, nimic nu te face să mănânci mai cu poftă decât să savurezi preparatele tale favorite în aer liber. Chiar și micii mofturoși ai familiei nu vor mai face atât de multe nazuri, pentru că va fi ca un fel de picnic pentru ei. Ai grijă doar să alegi scaune și masa care să se potrivească bine și cu restul elementelor de pe terasă. Eventual, merge amenajat și un mic spațiu unde poți pregăti deliciile culinare preferate de familia ta.

Nu uita de pardoseală

Fiind vorba despre o terasă în aer liber, pardoseala trebuie nu doar să se potrivească bine cu ideile tale de amenajare, ci să aibă suficientă rezistență pentru a face față condițiilor meteorologice, chiar și celor mai dificile. Poți opta în acest sens pentru lemn compozit, dale de beton decorate sau chiar gresie specială pentru spațiile exterioare.

Loc de joacă pentru copii

Dacă nimic din cele ce ți-am spus mai sus nu a fost pe placul tău, ce părere ai dacă transformi acest spațiu într-un loc joacă pentru cei mici? Sigur vor fi de-a dreptul cuceriți de această idee. Iar tu vei fi mult mai liniștit, pentru că îi poți supraveghea mult mai ușor decât dacă ar fi avut toată curtea la dispoziție.

Mini-grădina de pe terasă

Dacă spațiul curții tale nu este unul chiar atât de mare încât să-ți permită amenajarea unei grădini de legume, profită atunci de terasă. Aici îți poți amenaja o mini-grădină pe vertical. Sau, dacă vrei, poți să plantezi anumite legume și verdețuri aromatice în ghivece.

O adevărată oază de relaxare

De fapt, trebuie să recunoaștem, atunci când ne gândim la terasă în minte ne vine automat o oază de relaxare. Dacă ai suficient spațiu, ce părere ai dacă într-un colț îți amenajezi un mic spațiu de citit? Să fie plin cu cărți protejate de capriciile vremii. Iar lângă ele – un hamac în care să te relaxezi în timp ce parcurgi paginile cărții preferate?

Atelier de lucru/creație

Dacă vrei să știi ce minuni pot veni din propriile mâini, nu este nevoie să cauți un loc pentru a ține un atelier de creație. Puteți folosi terasa casei deoarece are multă lumină naturală. Acum, având în vedere că ești și în aer liber, inspirația este mai prezentă ca niciodată.

Bucătărie de vară

Pentru acele zile de vară sau de toamnă târzie când cu toții ne dorim să petrecem mai mult timp afară, sugestia noastră este să amenajezi o bucătărie în aer liber pe terasa ta. Nu ai nevoie de prea multe elemente: o masă, o mașină de gătit. Dacă ești de părere că mai ai nevoie de altceva, nu ezita să îl adaugi.

Atenție la mobilier

Deoarece este o terasă, este necesar să ai piesele de mobilier potrivite pentru ea. Dacă nu sunt probleme cu spațiul disponibil, nu vor fi dificultăți nici în ceea ce privește alegerea mobilierului care va decora terasa casei tale. Pe de altă parte, dacă avem de-a face cu o terasă mică, s-ar putea să existe unele mici inconveniențe. În acest caz, cel mai bine este să apelezi la mobilier modular sau pliabil. Nu uita să adaugi și mai multă personalitate cu articole de decor realizate manual la care au colaborat toți cei din casă.

Caută sfaturi de la experți și găsește inspirație de la alții

Dacă nimic din ceea ce am încercat să îți sugerăm prin rândurile de mai sus nu a fost pe placul tău, nu trebuie să renunți. Sunt multe persoane care pot proiecta o terasă după ideile tale sau se pot inspira din creațiile altora. Există multe modele de mobilier de terasă disponibile pe internet, așa că nu vei fi niciodată dezamăgit. Indiferent cum decizi să amenajezi acest spațiu, nu uita însă să ai grijă de el. Este în aer liber și clima poate fi foarte capricioasă în țara noastră. Asta înseamnă că materialele folosite la amenajarea terasei trebuie să fie de bună calitate. Acestea fiind zise, îți dorim toate cele bune în instalarea terasei perfecte.

Articole recente

web design itexclusiv.ro