5.2 C
București
marți, decembrie 10, 2024
AcasăSanatate / HobbyMedicinăRemedii care îți pot ameliora psoriazisul

Remedii care îți pot ameliora psoriazisul

Date:

Articole asemanatoare

Ce este o biopsie cervicală?

O biopsie cervicală este o procedură medicală esențială pentru...

Ce este maladia Scheuermann?

Maladia Scheuermann, cunoscută și sub denumirea de cifoză juvenilă,...

De ce au câinii probleme cu ficatul?

Ficatul este un organ vital pentru sănătatea generală a...

Ce trebuie să știi despre ficatul gras

Din ce în ce mai multe persoane, chiar și...

Oboseala cronică. Cauze și remedii

Simți că nu mai reziști! Ai și uitat când...

Există multe cauze care pot sta în spatele afecțiunilor cutanate, iar pentru a le ameliora sau trata, avem câteva metode recomandate de medicii specialiștii. Printre aceste afecțiuni, una dificil de gestionat este și psoriazisul. Din păcate, nu a apărut un tratament care să o vindece definitiv. Cu toate acestea, trebuie să știi că există și unele metode naturale care te pot ajuta să ții această boală sub control. Să vedem care ar fi ele, chiar în rândurile următoare.

O mai bună hidratare

Cel mai probabil, și medicul cu care colaborezi pentru a ameliora neplăcerile acestei afecțiuni ți-a vorbit despre asta. O mai bună hidratare este esențială, iar pentru piele este indicat să apelezi și la loțiuni cu efect hidratant. Recomandate sunt cele fără parfum sau ingrediente chimice, care împiedică uscarea în exces a acestria.

Sare de mare sau ulei de măsline

Atunci când faci baie, nu folosi apă fierbinte deoarece psoriazisul tău va fi mult mai dificil de ținut sub control. De asemenea, adăugarea sării de mare sau a uleiului de măsline în apă îți va ține sub control iritațiile pielii.

Nu exagera cu expusul la soare

Pe perioada sezonului estival tu ar trebui să fii ceva mai temperat/ă legat de expunerea la soare. Da, știm, razele lui pot ameliora simptomele neplăcute ale psoriazisului, dar asta nu înseamnă să exagerezi, pentru că vei avea parte de efectul invers. Discută acest aspect și cu medicul tău. Nu strică să vezi care sunt și recomandările lui în acest sens. Sau dacă are vreo sugestie de creme cu protecție solară pe care le poți folosi cu încredere.

Redu stresul din viața ta

Nu este nevoie să îți detaliem prea mult, pentru că ai observat și tu că situațiile stresante nu doar că îți pot declanșa boala, ci o pot și agrava. Încearcă, pe cât posibil, să nu mai lași stresul să te afecteze atât de mult. Drept urmare, găsește acele activități care îți fac plăcere și te detensionează.

Un stil alimentar sănătos

Nu doar faptul că îți vei ameliora problemele legate de această afecțiune cutanată, ci întreg organismul tău va funcționa mai bine. Redu consumul de zahăr și alimente procesate! Și, de asemenea, mănâncă mai multe fructe și legume, grăsimi sănătoase și proteine slabe. Nu va dura mult până să observi efectele pozitive ale acestei schimbări!

Suplimente alimentare naturale

Există unele suplimente alimentare naturale, cum ar fi vitamina D3 sau uleiul de pește care îți pot veni acum în ajutor. Discută cu medicul tău despre acestea și vezi care sunt și recomandările lui în privința asta.

Evită țigările și consumul de alcool

Spuneam ceva mai sus de un stil alimentar sănătos. Faptul că vei evita țigările și consumul de alcool ar putea intra tot în aceeași categorie. Așadar, încearcă să scapi de aceste obiceiuri neplăcute!

Creme și unguente pe bază de corticosteroizi

Medicamentele topice cu corticosteroizi sunt cele prescrise de medicul specialist cu scopul de a reduce inflamația și iritația pielii asociate cu psoriazisul. Atenție însă, acestea trebuie administrate numai potrivit indicațiilor medicului! Folosirea lor pe termen lung poate avea efecte secundare destul de neplăcute. De asemenea, unele creme, unguente sau geluri pe bază de retinoizi pot ajuta la normalizarea creșterii celulelor pielii. Totodată, pot fi utile în tratarea psoriazisului.

Monitorizarea și evitarea factorilor declanșatori

Psoriazisul este una dintre acele afecțiuni care necesită atenția ta constantă. Specialiștii susțin că fiecare persoană care a primit diagnosticul de psoriazis poate avea factori declanșatori unici care agravează simptomele. Prin urmare, monitorizarea și evitarea acestora te poate ajuta să ții această boală sub control. Ceea ce contează enorm din mai multe puncte de vedere.

Evită substanțele iritante pentru piele

Există unele substanțe care pot fi iritante pentru pielea ta. Drept urmare, ar fi bine să fii ceva mai atent la folosirea acestora. Vezi care sunt detergenții, produsele de îngrijire corporală, cremele, parfumurile și nu numai care îți agravează simptomele și renunță la ele. Caută-le pe cele care sunt prietenoase cu pielea ta sensibilă și folosește-le!

Ai grijă la kilogramele în plus

Nu te-ai fi gândit niciodată că între excesul ponderal, dar și psoriazis, există o legătură atât de strânsă, nu-i așa? De fapt, să știi că sunt numeroase studii medicale care au demonstrat faptul că pierderea în greutate te poate ajuta să ameliorezi simptomele neplăcute care însoțesc această afecțiune cutanată. Este de altfel unul dintre motivele despre care ți-am amintit ceva mai sus de un stil alimentar sănătos și echilibrat, o mai bună hidratare și nu uita nici de exercițiile fizice.

Îmbărăcăminte adecvată

Nu mai este nevoie să îți spunem cât de dificil este să porți anumite articole vestimentare care parcă îți ard pielea, și așa sensibilă din cauza bolii. Prin urmare, optează mereu pentru acele haine confecționate din materiale moi, lejere și non-iritante. În acest fel, vei preveni iritațiile pielii.

Nu renunța la tratament

Chiar dacă ai impresia că nimic din ceea ce primești de la medic drept tratament nu are efect rapid, nu renunța la luptă. Sunt unele tratamente pentru psoriazis care au nevoie de ceva mai mult timp pentru a-și face simține efectele pozitive. Dacă le vei întrerupe, nu vei face decât să-ți dezechilibrezi și mai mult organismul. Răbdarea este esențială!

Ai nevoie de sprijinul celor apropiați

Da, nu am exagerat cu nimic, chiar ai nevoie de cei dragi să îți fie alături, pentru că psoriazisul este o afecțiune destul de greu de gestionat. Eventual, poți să te înscrii în grupuri de suport pentru persoanele cu psoriazis, deoarece aici vei avea parte atât de sprijin emoțional, cât și de informații valoroase despre cum poți să faci față mai bine provocărilor bolii.

Articole recente

web design itexclusiv.ro