27.2 C
București
sâmbătă, iulie 13, 2024
AcasăHome & DecoDesign InteriorCum să îți alegi lenjeria de pat în mod corect

Cum să îți alegi lenjeria de pat în mod corect

Date:

Articole asemanatoare

Cum alegi tapetul pentru living ?

Alegerea tapetului pentru living este un proces care implică...

De ce să folosești decorațiuni din lemn în casă?

Lemnul este unul dintre cele mai vechi și mai...

Tipuri de ferestre pentru casa ta

Atunci când vine vorba despre renovarea locuinței, mulți dintre...

Accesoriile pentru fereastră, combinația dintre util și confort

Atunci când de gândim la o casă, principalele lucruri...

Ferestrele casei, ochii spre lume ai locuinței tale

Ne-am obișnuit să luăm multe lucruri ca fiind firești...

O lenjerie de pat trebuie aleasă nu doar din punctul de vedere al felului în care arată, ci sunt necesare mai multe criterii de luat în calcul. Nu știi care ar fi acestea? Nicio problemă, noi suntem la datorie și am pregătit pentru tine o serie de recomandări interesante, pe care te invităm să le descoperi în rândurile de mai jos.

Materialul din care este confecționată lenjeria

După cum probabil știi deja, există o mulțime de materiale care pot fi folosite la confecționarea lenjeriei de pat. Fiecare dintre ele cu avantajele și dezavantajele sale. Citește despre toate și vezi care sunt caracteristicile, punctele slabe și cele tari. În acest fel, vei fi în măsură să alegi acea lenjerie de pat care se potrivește cel mai bine cerințelor tale. De regulă, cele mai populare materiale sunt bumbacul, mătasea sau chiar lâna.

Dimensiunea lenjeriei

Întotdeauna, înainte de a cumpăra lenjerie pentru pat, măsoară cu atenție dimensiunile lui. Nu îți dorești nici ceva prea mic, dar nici supradimensionat. Aceste măsurători sunt necesare pentru a avea parte de un somn bun. Dar și de un aspect deosebit din punctul de vedere al designului.

Culori și modele

Aici, chiar nu ai de ce să te plângi. Pe piață există o mulțime de lenjerii de pat în diferite modele și culori, încât nu îți va fi greu să o găsești pe cea care să fie pe placul tău. Noi îți mai adăugăm că lenjerie de pat în culori deschise pot aduce un plus de luminozitate unui spațiu unde lumina naturală nu este chiar atât de prezentă, în timp ce culorile mai închise contribuie la o atmosferă mai degrabă romantică.

Optează pentru materiale hipoalergenice

Dacă tu sau cineva din familie suferă de alergii ori are anumite probleme cutanate, nu vrei să le agravezi prin folosirea unei lenjerii de pat confecționată din materiale care nu lasă pielea să respire. Sigur găsești și astfel de lenjerii la care s-au folosit materiale hipoalergenice la confecționare. Tu doar trebuie să fii atent/ă la ce fel de detergent folosești pentru spălarea acesteia.

Respectă metoda de întreținere

De regulă, producătorii trec pe eticheta produsului anumite recomandări referitor la cele mai bune metode de întreținere ale lenjeriei de pat. Aceste recomandări pot varia de la spălarea la o anumită temperatură a apei, până la necesitatea de a fi călcată sau nu. Lenjeria de pat care are nevoie de spălare manuală sau de metode de îngrijire specială este de regulă mult mai scumpă. Ceea ce poate nu constituie o opțiune pentru tine.

Alege calitatea

Chiar dacă o lenjerie de pat de calitate bună ți se va părea scumpă comparativ cu altele, recomandarea noastră este să faci un efort și să o cumperi. Vei avea doar de câștigat. Atât din punctul de vedere al confortului, cât și al aspectului și rezistenței. Lucru care contează destul de mult.

Profită de perioadele de oferte speciale și reduceri

Dacă totuși o lenjerie de calitate este o investiție prea mare pentru puterea ta financiară, atunci mai așteaptă puțin și caută perioadele cu oferte speciale și reduceri și atunci o poți cumpăra ceva mai ieftin. Este posibil ca aceste reduceri să fie suficient de mari încât să îți permită achiziționarea chiar a două sau trei lenjerii de pat de bună calitate, așa că profită din plin!

Elasticitate

Acest lucru trebuie luat în considerare și atunci când alegi lenjerie de pat elastică. Acordă atenție colțurilor, deoarece ele trebuie să se potrivească strâns pe saltea, din motive lesne de înțeles. La prima vedere, poate părea un detaliu aparent nesemnificativ. Însă de asta depinde și aspectul confortabil și îngrijit al patului.

Posibilitate de retur și/sau garanții

Indiferent dacă alegi un magazin online sau unul fizic pentru a cumpăra lenjeria de pat dorită, nu cumpăra fără să întrebi mai întâi despre politica de retur și dacă există garanție. În cazul în care ai parte de condiții avantajoase, daca nu ești mulțumit de calitatea produsului sau nu se potrivește cu salteaua, ar fi bine să o poți schimba.

Cumpără mai multe seturi

Niciodată nu te limita la a cumpăra un singur set de lenjerie de pat. Dimpotrivă, ar trebui să existe cel puțin 5-7 astfel de seturi care pot fi rotite sau amestecate după cum este necesar, oferindu-ți de fiecare dată un aspect nou. În plus, accidentele casnice sunt mai frecvente decât crezi. Poți să te confrunți cu unul care îți va decolora lenjeria de pat. Prin urmare, este întotdeauna o idee bună să ai la îndemână un set curat și călcat pentru a remedia problema. De asemenea, poate că investiția într-un sistem de protecție a saltelei care extinde atât durabilitatea, cât și lenjeria de pat folosită nu este o idee atât de rea.

Detaliile cusăturilor sunt foarte importante

Toată atenția acordată culorii, materialului și dimensiunilor va fi irosită dacă nu acordați suficientă atenție cusăturilor. Acestea trebuie să fie bine făcute pentru a asigura rezistență și durabilitate ridicate.

Fii în pas cu tendințele

Vrei să fii mereu la modă? Atunci fii peste tot, nu doar atunci când alegi hainele! Prin urmare, asigură-te că citești tot ce găsești despre tendințele modei, chiar și în ceea ce privește lenjeria de pat. Acest lucru va oferi dormitorului tău stilul și eleganța specială pe care le dorești.

Alege întotdeauna setul complet

Pentru a obține un aspect frumos, cumpără lenjerie de pat în seturi complete, cearșafuri, cuverturi și fețe de pernă.

Pe final, îți mai spunem că, deși decizia pe care o ai de luat nu este atât de dificilă, alegerea lenjeriei de pat trebuie tratată cu responsabilitate. Acum știi mai bine la ce să ai grijă, deoarece nu numai confortul, ci și aspectul joacă un rol important.

Articole recente

web design itexclusiv.ro