27.2 C
București
sâmbătă, iulie 13, 2024
AcasăHome & DecoDesign InteriorAccesoriile pentru fereastră, combinația dintre util și confort

Accesoriile pentru fereastră, combinația dintre util și confort

Date:

Articole asemanatoare

Cum alegi tapetul pentru living ?

Alegerea tapetului pentru living este un proces care implică...

De ce să folosești decorațiuni din lemn în casă?

Lemnul este unul dintre cele mai vechi și mai...

Tipuri de ferestre pentru casa ta

Atunci când vine vorba despre renovarea locuinței, mulți dintre...

Ferestrele casei, ochii spre lume ai locuinței tale

Ne-am obișnuit să luăm multe lucruri ca fiind firești...

Cum să îți alegi lenjeria de pat în mod corect

O lenjerie de pat trebuie aleasă nu doar din...

Atunci când de gândim la o casă, principalele lucruri care ne atrag atenția sunt ușa și ferestrele. Mai nou, în România, ferestrele cu geamuri termopan au un adevărat avânt. Cu toate că nici acum consumatorul de rând nu știe toate informațiile necesare alegerii corecte a ferestrelor. Din fericire, accesoriile pentru fereastră sunt disponibile într-o gamă largă.

Acestea au în primul rând scopul de a spoi confortul și accesibilitatea în locuință. De aceea este importantă integrarea acestora în stilul de design al interiorului locuinței dumneavoastră, fără a face rabat însă de la randamentul termic. Accesoriile pentru fereastră sunt disponibile în diferite nuanțe de imitație lemn, albe sau colorate. În rândurile următoare vom încerca să vă vorbim, pe scurt, despre fiecare.

Pervazul

Din păcate, nu toată lumea optează pentru pervaz atunci când își montează un geam termopan nou. Nimic mai greșit, după cum ne spun specialiștii. El nu trebuie să lipsească. Deși nu-i găsiți o utilitate prea mare și considerați că vă descurcați foarte bine și fără acest accesoriu, vă spunem că este indispensabil pentru că ajută la scurgerea mai bună apei de pe geam, care nu ajunge astfel pe perete.

Dacă doriți să cumpărați și să vă montați o fereastră nouă, specialiștii recomandă să nu vă zgârciți. Chiar dacă prețul este mai mare cu pervazul inclus, fără el s-ar putea să regretați. Partea de jos a geamului este cea mai vulnerabilă la condițiile meteorologice, iar eventualele probleme pot fi evitate prin montarea pervazului atât în interior, cât și în exterior.

Mucegaiul, o problemă cu rezolvări simple!

Mulți dintre cei care și-au montat ferestre termopan spun că în încăperi a început să apară mucegai. Problema nu ține de geamul termopan, ci mai degrabă de obiceiurile noastre, remarcă specialiștii. Geamul termopan izolează, ceea ce înseamnă că aerul nu circulă așa cum ar trebui. Din fericire, pe piață se găsesc tot felul de dispozitive de aerisire, prin care se pot evita neplăcerile cauzate de mucegai.

Feronerie securizată-antifurt

Accesoriile pentru fereastră ar trebui să includă și feronerie securizată-antifurt. Nimeni nu-și dorește ca hoții să râvnească la cele din casă, dar din păcate, numărul jafurilor din locuinţe, cauzate de spargerea cercevelei, este pe un trend ascendent. Dacă vreți să fiți liniștit, și a vă asigura și altfel securitatea locuinţei, în afară de sistemul de alarmă, atunci poate ar trebui să luați în calcul și montarea de feronerie antiefracţie. Sistemele antifurt sunt prevăzute cu blocatori perimetrali speciali care împiedică deschiderea ferestrelor sau uşilor chiar daca acestea sunt forţate repetat. Ele au un grad ridicat de securizare şi exclud pătrunderea infractorilor în locuinţe.

Mâner din aluminiu cu blocator

Mânerele din aluminiu cu blocator se instalează pe geamuri sau pe uşi și au rolul de a asigura un grad sporit de securitate. De asemenea, acestea limitează manevrarea involuntară, spontană sau nedorită a uşilor şi geamurilor. Acest lucru este foarte util atunci când în locuință sunt și copii mici, care sunt precum argintul-viu și foarte curioși. Prin acest mâner veți fi liniștit pentru că astfel nu se permite accesul acestora la acționarea geamurilor. Iar dacă locuința dumneavoastră este situată la ultimele etaje ale blocului, atunci suntem convinși că știți exact la ce ne referim.

Plasele contra insectelor

Atunci când vine vara, putem aprecia cu adevărat avantajele plaselor anti-insecte ca fiind unele dintre cele mai bune accesorii pentru fereastră. De obicei, plasele anti-insecte sunt confecţionate din fibre de sticlă rezistentă, iar rama – din aluminiu vopsit în câmp electrostatic. Avantajele acestora se referă la faptul că sunt rezistente la umiditate şi la variaţii de temperatură, nu se deformează şi nu se decolorează, pot fi uşor demontate şi instalate la loc, se curăță foarte ușor.

Cremonul

Atunci când vorbim despre accesoriile ferestrei, mânerul obișnuit sau cremonul este acela care oferă un design deosebit, clasic, elegant al ferestrei, la care se adaugă și o manevrabilitate uşoară şi de durată. Acest accesoriu poate fi în diferite culori, astfel încât să se asorteze perfect ferestrei și casei dvs.

Sisteme de microventilație

Pentru a permite evacuarea umidității din locuință, cea care este responsabilă de apariția mucegaiului există un accesoriu al ferestrei cu care nu veți da greș niciodată. Ne referim aici la faptul că trebuie să echipați ferestrele locuinței dumneavoastră cu o grilă higroreglabilă. Dacă vă montați un astfel de accesoriu al ferestrei, nu mai este nevoie să deschideți ferestrele pentru aerisire. Veți avea în permanență aer proaspăt, natural, sănătos și veți economisi energie termică deoarece ventilația se face automat. Nu vă faceți griji în ceea ce privește consumul de energie electrică, funcționarea acestui dispozitiv se face fără nici un consum de electricitate.

Accesorii șic pentru fereastra ta

Dacă tot ne referim la accesoriile ferestrelor, tot aici am putea include de exemplu și jaluzelele, draperiile sau rulourile, adică tocmai acele mici detalii care vin să vă ajute când este vorba de confortul și design-ul casei dumneavoastră

Perdelele

Nişte perdele lungi, într-o singură culoare sunt alegerea perfectă pentru a pune în valoare un design al camerei ce se vrea simplu şi de bun gust. Nu costă mult și efectul obținut va fi spectaculos!

Jaluzele

În zilele noastre, la mare cinste sunt produsele din materiale organice. De aceea, puteți să alegeți drept accesorii pentru ferestre nişte jaluzele din trestie, din bambus sau chiar din bumbac organic. Prețul lor nu este chiar așa de mare, iar aspectul te lasă fără cuvinte.

Rulouri exterioare

Atunci când ne gândim la accesorii pentru fereastră, nu trebuie să uităm de rulourile exterioare. Acestea au avantajul că împiedică pătrunderea luminii în încăpere şi asigură o izolare termică şi fonică bună.

Rulourile au avantajul că se instalează uşor din interiorul încăperii, și nu necesită ieşirea pe acoperiş. Sunt disponibile în culori diferite, ceea ce face că acestea să se combine perfect cu nuanțele de culori ale bordurilor izolatorii.

 

Articole recente

web design itexclusiv.ro