4.3 C
București
joi, noiembrie 21, 2024
AcasăSanatate / HobbyMedicinăSemne de alarmă pe perioada sarcinii

Semne de alarmă pe perioada sarcinii

Date:

Articole asemanatoare

Ce este o biopsie cervicală?

O biopsie cervicală este o procedură medicală esențială pentru...

Ce este maladia Scheuermann?

Maladia Scheuermann, cunoscută și sub denumirea de cifoză juvenilă,...

De ce au câinii probleme cu ficatul?

Ficatul este un organ vital pentru sănătatea generală a...

Ce trebuie să știi despre ficatul gras

Din ce în ce mai multe persoane, chiar și...

Oboseala cronică. Cauze și remedii

Simți că nu mai reziști! Ai și uitat când...

Perioada sarcinii este, într-adevăr, una specială în viața femeilor. Însă vine însoțită și de unele simptome care te-ar putea lua prin surprindere. Din păcate, unele dintre ele nu sunt tocmai plăcute și ascund în spatele lor alte probleme și mai grave. Pentru a afla care sunt acestea, te invităm să citești cu atenție rândurile de mai jos.

Sângerări vaginale

Da, știm, ți s-a spus de sângerarea care poate însoți implantarea, dar asta nu înseamnă că trebuie să stai relaxată. Orice sângerare vaginală pe perioada sarcinii trebuie adusă la cunoștința medicului ginecolog. Ea poate fi semnul unei probleme grave. Dacă încă nu ai un medic, pentru că sarcina este abia la început, nu ezita să mergi la Urgențe.

Dureri abdominale

Este normal să simți un ușor disconfort abdominal pe perioada sarcinii. Dacă, totuși, ai parte de dureri intense, atunci nu mai este timp să cauți pe internet posibile cauze. Trebuie să pleci de urgență la spital. Poate fi vorba despre o sarcină extrauterină sau un avort spontan, ambele probleme la fel de grave.

Tulburări gastrointestinale grave

O bună parte dintre viitoarele mame experimentează grețurile matinale, pe care le consideră un simptom normal al sarcinii. Da, nu este deloc greșit. Numai că în momentul în care te confrunți cu vărsături în exces, dar și diaree, nu ezita să ceri sfatul doctorului tău, pentru că este nevoie de tratamente specifice.

Mișcări fetale reduse

Dacă până acum minunea pe care o porți în pântec era destul de activă, în momentul în care ai simțit că a intervenit o schimbare și mișcările fetale resimțite nu mai sunt atât de prezente, poți să mergi la medic să vezi dacă totul este în regulă.

Febra

Niciodată febra nu trebuie tratată cu indiferență, cu atât mai mult pe perioada sarcinii. Este semnul că organismul tău se luptă cu o infecție. Așadar, ai nevoie de o evaluare medicală și tratament de specialitate.

Scădere bruscă în greutate

Din cauza grețurilor resimțite este posibil să scazi ușor în greutate, cel puțin la începutul sarcinii. Dacă însă pierderea de kilograme este bruscă și destul de rapidă, mergi la doctor pentru că ar putea ascunde în spatele ei unele probleme mai grave.

Usturime la urinare

Este cel mai bun semn prin care organismul te atenționează că te confrunți cu o infecție urinară. Ignorată sau tratată în mod necorespunzător, poate duce la multe complicații de care chiar nu ai nevoie în această perioadă delicată.

Umflarea excesivă a picioarelor, gleznelor sau feței

Știm și noi că pe perioada sarcinii te poți confrunta cu o ușoară umflare a mâinilor, a picioarelor sau a feței, cauzată și de kilogramele în plus acumulate. Cu toate acestea, dacă simți că este ceva în neregulă și vrei să afli părerea unui specialist, nu ezita să apelezi la el. Poate fi vorba despre o retenție de apă cauzată de probleme cu rinichii sau hipertensiune arterială. Ambele sunt probleme grave și necesită tratament de specialitate.

Diabet gestațional

Sunt multe femei însărcinate care se confruntă cu diabet gestațional. Însă, cu planul de tratament prescris de medic, vei reuși să depășești această problemă. Pentru majoritatea femeilor, după ce au născut nu se vor mai confrunta cu neplăcerile diabetului. Prin urmare, gândește-te că este doar o etapă și trebuie să respecți indicațiile medicului pentru ca atât tu, cât și bebelușul din pântecele tău să fiți bine.

Durere în zona inferioară a spatelui

Durerile de spate, în special în ultimul trimestru al sarcinii sunt normale, până la un punct. Specialiștii sunt de părere că durerea puternică și mai ales constantă în partea inferioară a spatelui poate fi un semn de complicații, iar cele mai cunoscute ar fi infecțiile renale sau afectarea coloanei vertebrale.

Probleme cu scaunul

Nici constipația, nici diareea nu sunt simptome normale ale sarcinii. Episoadele ocazionale nu sunt excluse, important este să nu devină permanente. Pentru a preveni eventualele complicații care pot rezulta de aici, mergi la medic și vezi care sunt recomandările lui.

Dureri de cap puternice

Niciodată nu este greșit să apelezi la medic pentru orice simptom mai neobișnuit al sarcinii, iar aici ne referim și la durerile de cap, în special cele puternice. Deși de multe ori nu e vreo problemă, vino totuși la medic dacă te confrunți cu astfel de simptome pentru a exclude unele complicații precum preeclampsia.

Sângerare gingivală sau nazală

Dacă nu te-ai lovit sau ai periat dinții prea tare, atunci atunci aceste simptome trebuie tratate cu mare considerație. S-ar putea să ai unele carențe de vitamine sau substanțe nutritive de care organismul are acum mai multă nevoie, ori poate că sunt unele probleme de coagulare… nu se știe niciodată, așa că mai bine vino la medic dacă te confrunți cu problema asta, pentru a primi răspunsul la întrebările tale.

Probleme cu vederea sau vedere încețoșată

Deși par minore, sunt unele dintre acele semne destul de grave, prin care ți se semnalează de fapt că ai tensiune arterială ridicată sau ai dezvoltat unele complicații la nivelul ochilor. Este necesar ca un medic să le monitorizeze și să vadă despre ce este vorba.

Ruperea membranelor

Dacă ai observat o scurgere de lichid amniotic sau simți o senzație de umiditate persistentă, trebuie să contactezi imediat medicul, deoarece poate indica ruperea membranelor.

Sunt doar câteva dintre simptomele neplăcute ale sarcinii și care anunță de obicei o problemă gravă. Pentru binele tău, dar și a micuțului care urmează să vină pe lume, mergi la doctor la fiecare semn pe care nu știi să îl interpretezi!

Articole recente

web design itexclusiv.ro