5.4 C
București
vineri, aprilie 19, 2024
AcasăDiverseLifestyleCombinații alimentare pe care este indicat să le eviți

Combinații alimentare pe care este indicat să le eviți

Date:

Articole asemanatoare

Mituri demontate despre sănătate

Cu siguranță, fiecare dintre noi a auzit, măcar o...

Cele mai bune uleiuri pentru gătit

Atunci când prepari anumite mâncăruri pentru familia ta, ai...

Nu doar din încercarea de a-ți controla mai bine greutatea ar trebui să eviți unele combinații alimentare! Contează și pentru îmbunătățirea digestiei și evitarea neplăcerilor stomacale. Dacă ești curios care sunt aceste combinații mai puțin inspirate, să vedem ce am reușit să găsim pentru tine.

Fructe cu amidon

Una dintre cele mai greșite combinații alimentare. Fructele conțin enzime digestive. Așadar, dacă le combini cu alimentele care conțin amidon, vei avea parte de mult disconfort gastric. Și chiar nu vrei să ai parte de așa ceva. Neplăcerea este mare!

Proteine cu amidon

Despre această combinație mai puțin inspirată, cu siguranță ai auzit. Da, exact, este recomandat să nu se consume carne cu cartofi sau orez, sau alte amestecuri de proteine și alimente pline de amidon. În acest fel vei avea parte, cu timpul, de mici neplăceri gastrice, Și, din păcate, de kilograme în plus, după cum îți spuneam ceva mai sus.

Citrice și lactate

Îți place să îți începi ziua cu un smoothie, din care nu lipsește laptele sau iaurtul. Este perfect, numai că în acest caz nu adăuga în amestecul tău de fructe și pe cele acide, cum sunt citricele. În combinație cu lactatele, ai parte de probleme digestive care îți pot crea destul disconfort.

Fructe dulci cu carbohidrați simpli

O combinație pe care mulți o preferă, dar care, potrivit specialiștilor, nu este indicată. Dacă vei alege să amesteci dulciuri, produse de la patiserie cu fructe dulci, vei crește destul de mult nivelul glicemiei. Lucru de care nu vrei să ai parte, mai ales dacă ai fost diagnosticat cu diabet. Totodată, nici echilibrul tău energetic nu va fi chiar cel mai bun.

Fructe și alimente grase

După cum știi, fructele sunt printre acele alimente care se digeră foarte rapid, în timp ce grăsimile au nevoie de ceva mai mult timp pentru asta. Dacă alegi, dintre nenumăratele combinații alimentare, tocmai pe aceasta, cu siguranță nu vei putea evita disconfortul gastric.

Nu mai mânca fructe după masă

În încercarea de a avea un stil alimentar sănătos și echilibrat, care presupune printre altele și consumul de mai multe fructe, nu sunt deloc puțini cei care aleg să le folosească pe acestea pentru a înlocui desertul de la finalul mesei. Uită de așa ceva, deoarece fructele mâncate imediat după masă îți pot încetini procesul de digestie. Așteaptă o oră după ce ai mâncat și apoi poți să servești câteva fructe, pentru a-ți astâmpăra pofta de dulce.

Lapte și roșii

Adori să îți începi ziua cu o omletă cu ”de toate”: roșii, ardei, brânză, șuncă, spanac, ceapă, iar ouăle le bați cu puțin lapte pentru un plus de gust? Atunci renunță la roșii sau alte alimente acide, deoarece lactatele în combinație cu acestea sigur te fac să ai parte de unele neplăceri digestive.

Fără băuturi acidulate la masă

Un obicei destul de des întâlnit, și despre care nu te-ai gândit până acum că ar fi ceva nesănătos. De fapt, băuturile acidulate încetinesc digestia și diluează acidul gastric. Prin urmare, nu este de mirare că nu te simți bine după ce ai avut parte de o masă la care ai mai adăugat și ceva băuturi acidulate. La masă ar trebui să se servească doar apă sau alte lichide neacidulate, pentru a evita disconfortul.

Mâncare caldă, o băutură caldă

Absorbția nutrienților este afectată dacă vei proceda în acest fel, la fel și procesul de digestie. De asemenea, medicii stomatologi sunt de părere că este o combinație la fel de neinspirată și în ceea ce privește sănătatea orală, deoarece smalțul dinților este afectat.

Băuturi cu cofeină și alimente pline de fier

De multe ori însoțești masa cu o cană de cafea sau ceai, și adori asta. La prima vedere, pare o combinație nevinovată, dar specialiștii în nutriție ne spun că acest obicei îți poate afecta absorbția fierului pe care îl conțin unele alimente. Așadar, dacă ai probleme cu anemia, evită să mai procedezi așa.

Carne și produse lactate

Nu doar carnea și alimentele bogate în amidon sunt o combinație neinspirată, ci și carnea cu produsele lactate. Dacă vrei să nu resimți vreo neplăcere gastrică, apelează la proteine vegetale pentru că va fi mult mai sănătoasă și lipsită de efecte care dau de furcă.

Iute cu alimente acide

Dacă îți place ca mâncarea ta să fie picantă, atunci când adaugi ardei iute nu mai completa și cu roșii sau alte alimente acide. Vei avea parte de arsuri la stomac, pentru că este un mix care irită mucoasa gastrică.

Băuturile alcoolice și cele carbogazoase, de evitat

Chiar și luate separat, cele două nu sunt chiar cele mai bune prietene cu digestia ta, așa că dacă le combini nu faci decât să te dai și mai mult peste cap. Balonarea este cea mai mică dintre neplăcerile cu care te poți confrunta, așa că mai bine renunță la acest obicei.

Cereale cu fructe uscate și nuci

Chiar dacă pare o opțiune sănătoasă, și probabil nu de puține ori ți-ai început dimineața cu un mic dejun care să le conțină pe acestea, să știi că ai parte de un aport caloric destul de mare. De asemenea, dacă ai diabet, nu este chiar o combinație inspirată pentru tine, întrucât crește nivelul glicemiei.

Apelează la un specialist în nutriție

Nu este deloc un moft să apelezi la un specialist în nutriție pentru a afla despre ce poți consuma și ce nu, și mai ales, care sunt acele combinații alimentare pe care să le eviți. Sănătatea este pe primul loc, întotdeauna!

 

Articole recente

web design itexclusiv.ro