20 C
București
joi, iunie 13, 2024
AcasăCultura si EntertainmentEducațieCe cărți ar trebui să citești dacă ești romantic?

Ce cărți ar trebui să citești dacă ești romantic?

Date:

Articole asemanatoare

Ce este o procură: Tipuri, utilizări și importanța sa juridică

Procura este un instrument juridic fundamental care permite unei...

Strategii pentru promovarea cititului în rândul tinerilor din România

În contextul actual al ratei îngrijorătoare de analfabetism funcțional...

Literatura romantică a captivat inimile cititorilor de secole, oferindu-le povești pline de pasiune, dragoste și emoții intense. Dacă ești un romantic incurabil, există o mulțime de cărți care îți pot satisface dorința de a citi despre povești de dragoste memorabile.

 1. Mândrie și prejudecată de Jane Austen

Unul dintre cele mai iubite romane romantice din toate timpurile, „Mândrie și prejudecată” de Jane Austen este o lectură obligatorie pentru orice romantic. Povestea de dragoste dintre Elizabeth Bennet și Mr. Darcy este plină de conflicte, neînțelegeri și momente de tandrețe.

 • Intriga: Elizabeth Bennet, o tânără inteligentă și independentă, se confruntă cu prejudecățile sociale și mândria personală în relația sa cu enigmaticul Mr. Darcy.
 • Teme: Dragostea, mândria, prejudecățile sociale și evoluția personală. Libraria online Donaris oferă numeroase astfel de titluri consacrate.
 1. Pe aripile vântului de Margaret Mitchell

Acest roman epic este o poveste de dragoste și supraviețuire pe fundalul Războiului Civil American. Scarlett O’Hara, o femeie puternică și determinată, navighează prin provocările vieții și ale inimii.

 • Intriga: Scarlett O’Hara, o frumoasă și ambițioasă tânără din sudul Statelor Unite, își trăiește viața în timpul și după Războiul Civil American, înfruntând pierderi, iubiri și conflicte.
 • Teme: Dragostea, supraviețuirea, schimbarea și reziliența.
 1. Jane Eyre de Charlotte Brontë

„Jane Eyre” este o poveste clasică despre dragoste, independență și curaj. Romanul urmărește viața și iubirea tumultuoasă dintre Jane Eyre și Mr. Rochester.

 • Intriga: Jane Eyre, o tânără orfană, își găsește locul în lume și dragostea adevărată în persoana enigmaticului Mr. Rochester, dar descoperă și secrete întunecate care amenință fericirea lor.
 • Teme: Dragostea, independența, moralitatea și autodeterminarea.
 1. La răscruce de vânturi de Emily Brontë

Acest roman gotic este o poveste complexă de dragoste și răzbunare. Relatarea iubirii intense și distrugătoare dintre Heathcliff și Catherine Earnshaw este una dintre cele mai dramatice și pasionale povești de dragoste din literatură.

 • Intriga: Heathcliff, un orfan adoptat, dezvoltă o iubire obsesivă pentru Catherine Earnshaw, dar destinul și alegerile lor îi duc pe drumuri separate și la consecințe tragice.
 • Teme: Dragostea obsesivă, răzbunarea, clasele sociale și natura umană.
 1. Anna Karenina de Lev Tolstoi

Un alt clasic al literaturii romantice, „Anna Karenina” este o poveste tragică de dragoste, infidelitate și suferință. Romanul explorează relațiile complexe și consecințele alegerilor personale.

 • Intriga: Anna Karenina, o femeie căsătorită, se îndrăgostește de contele Vronski, iar relația lor ilicită duce la scandal și tragedie.
 • Teme: Dragostea, infidelitatea, moralitatea și societatea.
 1. Dragostea în vremea holerei de Gabriel García Márquez

Acest roman este o poveste despre dragostea care rezistă în timp. Florentino Ariza și Fermina Daza trăiesc o poveste de dragoste care se întinde pe parcursul a cinci decenii.

 • Intriga: Florentino Ariza așteaptă mai mult de cincizeci de ani pentru a-și recâștiga iubirea din tinerețe, Fermina Daza, demonstrând că adevărata dragoste poate depăși timpul și obstacolele vieții.
 • Teme: Dragostea durabilă, răbdarea, destinul și pasiunea.
 1. Marele Gatsby de F. Scott Fitzgerald

„Marele Gatsby” este o poveste despre dragoste, bogăție și iluzie în perioada Roaring Twenties. Relația tragică dintre Jay Gatsby și Daisy Buchanan reflectă teme de ambiție și decepție.

 • Intriga: Jay Gatsby, un bărbat misterios și bogat, își dedică viața recâștigării iubirii din trecut, Daisy Buchanan, dar descoperă că trecutul nu poate fi reînviat.
 • Teme: Dragostea, ambiția, iluzia și realitatea.
 1. Me Before You de Jojo Moyes

Un roman contemporan de dragoste care explorează complexitatea emoțiilor umane și importanța vieții. Povestea dintre Louisa Clark și Will Traynor este emoționantă și plină de învățăminte.

 • Intriga: Louisa Clark devine îngrijitoarea lui Will Traynor, un bărbat paralizat, iar relația lor evoluează de la prietenie la dragoste, provocându-i pe amândoi să își reevalueze viețile și alegerile.
 • Teme: Dragostea, acceptarea, schimbarea și valoarea vieții.
 1. Outlander de Diana Gabaldon

„Outlander” combină romantismul cu aventura și călătoria în timp. Povestea de dragoste dintre Claire Randall și Jamie Fraser este intensă și captivantă.

 • Intriga: Claire Randall, o asistentă medicală din secolul XX, este transportată în timp în Scoția secolului XVIII, unde se îndrăgostește de Jamie Fraser, un războinic scoțian.
 • Teme: Dragostea, loialitatea, curajul și supraviețuirea.
 1. The Notebook de Nicholas Sparks

Un roman contemporan clasic despre dragoste și amintiri. Povestea dintre Noah Calhoun și Allie Nelson este o ilustrare a puterii dragostei adevărate.

 • Intriga: Noah Calhoun și Allie Nelson trăiesc o poveste de dragoste intensă în tinerețe, iar după ani de separare, se regăsesc și își retrăiesc amintirile într-o casă de bătrâni.
 • Teme: Dragostea, memoria, loialitatea și timpul.
 1. Persuasion de Jane Austen

Ultimul roman complet al lui Jane Austen, „Persuasion” este o poveste despre a doua șansă în dragoste. Anne Elliot și Frederick Wentworth se regăsesc după mulți ani de la despărțirea lor inițială.

 • Intriga: Anne Elliot, o femeie inteligentă și sensibilă, își întâlnește din nou prima iubire, căpitanul Frederick Wentworth, la ani după ce a fost sfătuită să-l refuze.
 • Teme: Dragostea, regretul, influențele sociale și a doua șansă.
 1. The Time Traveler’s Wife de Audrey Niffenegger

O poveste unică de dragoste care transcende timpul. Henry DeTamble, un călător în timp involuntar, și Clare Abshire, soția sa, navighează prin provocările unei relații afectate de salturile temporale ale lui Henry.

 • Intriga: Henry, care suferă de o afecțiune genetică rară care îl face să călătorească în timp involuntar, și Clare, care trebuie să facă față absențelor sale neprevăzute, își trăiesc povestea de dragoste în ciuda dificultăților.
 • Teme: Dragostea, timpul, loialitatea și destinul.

Literatura romantică oferă o gamă variată de povești care explorează diverse fațete ale dragostei și relațiilor. Fie că preferi clasicele atemporale sau romanele contemporane, există o carte romantică pentru fiecare gust. Aceste titluri nu doar că îți vor satisface dorința de romantism, dar îți vor oferi și perspective valoroase asupra emoțiilor și relațiilor umane. Indiferent de alegerea ta, aceste cărți te vor purta într-o călătorie emoțională de neuitat.

Articole recente

web design itexclusiv.ro