5.4 C
București
vineri, aprilie 19, 2024
AcasăAfaceri si IndustriiAutoDe ce ne plac mașinile japoneze?

De ce ne plac mașinile japoneze?

Date:

Articole asemanatoare

Pot închiria o mașină direct de la Aeroportul Cluj-Napoca?

Dacă plănuiești o călătorie în Transilvania și aterizezi la...

Cum sunt evaluate mașinile la amanet?

Procesul de evaluare a mașinilor la amanet este crucial...

Când ai nevoie de o mașină de închiriat 4×4?

Mașinile de închiriat 4x4, cunoscute și sub denumirea de...

Mașinile de lux! Design, calitate și performanță!

Este cineva care să nu admire linia elegantă a...

De ce este o idee bună să cumperi piese de la dezmembrări auto

Îți dorești unele îmbunătățiri pentru mașina ta, dar nu-ți...

Mașinile japoneze au început să fie tot mai apreciate în ultima vreme, deoarece se remarcă prin calitate, tehnologii de ultimă generație și rezistență deosebită. De aceea, am decis ca în rândurile de mai jos să îți vorbim puțin despre ele. Pentru asta am pregătit unele informații pe care le-ai putea găsi interesante.

Scurt istoric

Industria auto în Japonia începe cu anii 1900, dar vorbim de ceva modest. Producția internă a început să fie din ce în ce mai puternică începând cu anii 1930. Pe măsură ce au trecut anii și evoluția a fost una tot mai accentuată. După cel de-al Doilea Război Mondial niponii au început să se axeze pe redresarea țării, iar industria auto a cunoscut un nou avânt.

În istoria mașinilor din Japonia un moment crucial a fost anul 1955, când pe piață a apărut Toyota Crown, autoturismul care a atras atenția asupra industriei auto din această țară. Evident, lucrurile au evoluat foarte mult și toată lumea a auzit de Corolla și Camry. În anii 60 pe piață a intrat un alt nume cunoscut în prezent în întreaga lume și anume Honda. Dar, cu siguranță, anii 1970 – 1980 au fost cu adevărat importanți în industria auto din Țara Soarelui Răsare.  Atunci a fost momentul când au pătruns pe piața din Statele Unite și au devenit tot mai apreciați în întreaga lume.

Prin ce remarcă mașinile japoneze

Există o mulțime de caracteristici ale mașinilor japoneze. Pentru a le cunoaște și tu, ți le-am grupat în rândurile următoare.

Rezistență și durabilitate ridicată

Atunci când se gândesc la mașini japoneze, cei mai mulți oameni le asociază cu durabilitatea și fiabilitatea ridicată. Nume cu greutate în domeniu, cum ar fi Honda, Toyota, Mazda sau Nissan au devenit sinonime cu calitatea. Ele au o durată lungă de viață și performanțe remarcabile.

Consum redus de combustibil

Încă de dinainte ca specialiștii în domeniu să tragă un semnal de alarmă legat de combustibilii folosiți pentru alimentarea mașinilor, niponii erau practic cu un pas înainte. Mașinile lor se remarcau din acest punct de vedere, al consumului responsabil de combustibil. Preocuparea pentru acest aspect a rămas constant și au ajuns la performanțe cu adevărat remarcabile. Suntem siguri că toată lumea le cunoaște.

Tehnologie de ultimă generație

Nu mai este niciun secret pentru nimeni că minunile tehnologiei și mașinile japoneze alcătuiesc un duo imbatabil. Mașinile producătorilor niponi sunt prevăzute cu multe caracteristici avansate. Fapt ce duce experiența de a conduce la un cu totul alt nivel.

Calitate la superlativ

Deși în multe domenii produsele de origine asiatică nu sunt privite cu încredere, lucrurile nu stau deloc așa atunci când vine vorba despre mașinile japoneze. Acestea sunt într-un fel sinonime cu calitatea. De ce? Pentru că acum ai parte de cea mai bună asamblare și finisaje, iar materialele folosite se remarcă prin durabilitate.

Performanțe bune

Nu doar faptul că se conduc ușor face mașinile japoneze să fie preferate de tot mai mulți oameni, ci și performanțele lor, unele deosebit de ridicate. Motoarele lor sunt printre cele mai bune. Suspensiile nu te dezamăgesc. Mai sunt și alte calități, tocmai pentru ca tu să nu ai ce să le reproșezi.

Nu se depreciază ușor

Spre deosebire de alte autoturisme, cele japoneze nu se depreciază chiar atât de ușor. Ceea ce poate fi o caracteristică importantă pentru cei cărora le place ca lucrurile lor să își păstreze valoarea în timp.

Inovații care au cucerit lumea

Poate că mașinile japoneze nu ar fi fost atât de populare dacă nu ar fi fost mereu cu un pas înaintea tuturor în privința dotărilor tehnologice. Să nu uităm momentul în care pe piață a apărut Toyota Prius, în anul 1997, primul automobil hibrid de producție în masă. A fost un adevărat deschizător de drumuri. Nu sunt deloc puțini cei care au urmat această tendință, care s-a dovedit a fi de succes. Să nu uităm nici de SUV-urile compacte sau autoturismele cu tracțiune integrală. Ele au fost pe placul conducătorilor auto din toată lumea.

Cu siguranță mai sunt și alte inovații tehnice care fac din mașinile japoneze adevărate minuni pe roți. De aceea, aproape toată lumea le preferă și le recunoaște meritele.

Viitorul sună bine

Cel puțin așa sunt de părere producătorii niponi, care anunță că nu au de gând să se oprească prea curând, ci să ducă totul la cu totul alt nivel. Astfel, Toyota a anunțat că până anul viitor vrea să aibă măcar 10 modele de EV-uri în oferta sa. De asemenea, în continuare vor fi integrate tehnologii de ultimă generație, astfel încât siguranța la volan să nu mai fie chiar atât de greu de atins, chiar și pentru cei care abia acum își obțin permisul de conducere.

Acum, pe final, nu îți mai putem spune decât să fii atent la noutățile cu care vin în fața conducătorilor auto producătorii japonezi. Unii chiar au anunțat că pregătesc surprize care s-ar putea să scuture din temelii industria auto. Aproape că nu ne-ar mira dacă am auzi de prima mașină electrică zburătoare! Tot ceea ce pare imposibil pentru alții, pentru inginerii niponi nu ridică probleme insurmontabile. Sau, cel puțin, așa ni se pare nouă. Cert este că mașinile japoneze continuă să se afle în preferințele multor conducători auto, iar din rândurile de mai sus ai și înțeles de ce am făcut această afirmație. În cazul tău cum e? Îți plac sau nu?

Articole recente

web design itexclusiv.ro