27.2 C
București
sâmbătă, iulie 13, 2024
AcasăAfaceri si IndustriiAutoDe ce este o idee bună să cumperi piese de la dezmembrări...

De ce este o idee bună să cumperi piese de la dezmembrări auto

Date:

Articole asemanatoare

De ce se strică suportul de la numerele auto?

Suporturile pentru numerele auto, deși par elemente simple și...

BMW. O Istorie despre performanță, eleganță și inovație

BMW, acronimul pentru Bayerische Motoren Werke AG, este unul...

Când este necesare să-ți vopsești mașina

Vopseaua este un element crucial al aspectului și protecției...

Cele mai apreciate modele de mașini Kia

Kia, un producător auto sud-coreean, a câștigat rapid teren...

Pot închiria o mașină direct de la Aeroportul Cluj-Napoca?

Dacă plănuiești o călătorie în Transilvania și aterizezi la...

Îți dorești unele îmbunătățiri pentru mașina ta, dar nu-ți permiți să cumperi ceva nou? Ai nevoie de o anumită piesă și nu știi cum să faci rost de ea? O piesă care să fie și bună și  accesiblă pentru buzunarul tău? O cauți de mult timp și nu o găsești nicăieri? Atunci, fără îndoială, soluția potrivită pentru tine este să achiziționezi piese din parcurile de la dezmembrări auto. Dacă nu te-ai gândit niciodată la această posibilitate, ai puțină răbdare și citește rândurile următoare. Vei înțelege care sunt avantajele de care te poți bucura.

Preț redus

Primul, dar și unul dintre cele mai importante avantaje atunci când apelezi la piese din parcuri de dezmembrări auto este prețul. Este unul mai mult decât avantajos, chiar mai mic decât în cazul în care ai cumpăra de la cei care vând piese second hand. Nu trebuie să ne crezi pe cuvânt. Poți merge la un parc de dezmembrări auto să te interesezi și singur. Te vei convinge rapid că oferta este una de-a dreptul generoasă.

Piese rare pentru mașina ta

De regulă, șoferii își iubesc cu patimă mașina. Știm cum este, așa că nu trebuie să ne explicit prea mult de ce încă o mai păstrezi, deși multă lume ți-a spus că este un model vechi, care consumă mult, și care are nevoie de piese greu sau imposibil de găsit. Între tine și mașina ta este o relație specială. Multe dintre momentele importante din viața ta au legătură cu ea. Prin urmare, nu ești încă pregătit să renunți la ea. Cât despre piesele respective, chiar dacă sunt rare, ai toate șansele să le găsești într-un parc de dezmembrări auto.

Vii pentru una, pleci cu două…

În momentul în care intri într-un parc de dezmembrări auto, dacă ești măcar puțin pasionat de domeniu, simți că ai intrat într-o cu totul altă lume. Nici nu-ți vine să crezi câte piese se pot afla aici. Și cât de generoasă și avantajoasă este oferta lor. Nici nu e de mirare că ai venit pentru o anume piesă, iar la final, pleci acasă cu încă două. Efectiv nu ai putut rezista! Era imposibil să le mai găsești, și totuși erau acolo, parcă special pentru tine, la un preț aproape ridicol de mic.

Nu toate piesele se cumpără de la dezmembrări auto

Cu toate acestea, specialiștii îți recomandă puțină prudență. De la un parc de dezmembrări auto nu poți achiziționa acele piese care cedează ușor, cum este de exemplu sistemul de frânare sau cel de distribuție. Îți poți pune viața în pericol, sau chiar și pe cea a celorlalți participanți la trafic. Mai bine fă un efort și cumpără-le originale și, de preferat sigilate. Folosește-te de oferta parcului de dezmembrări auto pentru a face de rost de piese pentru mașină care nu-i afectează manevrabilitatea sau rezistența și totul va fi perfect!

Ce fel de piese auto poți cumpăra de la dezmembrări și ce nu

Ai auzit, cu siguranță, de la prieteni sau cunoștințe că apelează la parcurile de dezmembrări auto pentru a cumpăra, mai mult decât avantajos, anumite piese pentru mașina personală. Și, parcă te-ar tenta și pe tine, dar nu știi încă dacă vei cumpăra sau nu. Din fericire pentru tine, în rândurile următoare vom încerca să îți facem un mic ghid despre ce fel de piese auto poți cumpăra de la dezmembrări și ce nu.

Nu cumpăra piese care țin de direcție sau frâne

Chiar dacă găsești toate tipurile de piese la un parc de dezmembrări auto, la prețuri mai mult decât prietenoase cu buzunarul tău, atunci când vine vorba despre cele care țin de direcție sau frâne, este mai bine să zici pas. Nu știi cam nimic despre ele atunci când le cumperi de aici, și există riscul de a cumpăra piese periculoase pentru tine, dar și pentru ceilalți participanți la trafic. Mai bine renunță la acest gând și cumpără piese noi. Din fericire, nu sunt chiar atât de scumpe, și se găsesc ușor. Așadar, nu vei avea probleme.

Elementele de caroserie, preferatele tuturor

Specialiștii în domeniu sunt de părere că, în unele cazuri, poți cumpăra cu încredere anumite piese din parcurile de dezmembrări auto. De departe, cele mai căutate și cumpărate sunt elementele de caroserie sau de mecanică. Să fim serioși, atunci când se strică motorul, de exemplu, este mai avantajos să îl înlocuiești decât să îl repari. La fel și în cazul cutiei de viteză.

Aminteam ceva mai sus de elemente de caroserie. Nu de puține ori avem nevoie de o capotă, o aripă sau o bară de protecție. Într-un parc de dezmembrări auto le găsești cu siguranță pe toate, unele de exact aceeași culoare cu cea a autoturismului nostru. Nu doar că le cumperi mai ieftin, dar nici nu va mai fi nevoie să cheltuiești bani în plus pentru vopsitul acestora.

Tot ce vrei găsești la dezmembrări auto

Atunci când rugina îți face probleme, sau ai avut un accident ușor, în urma căruia autoturismul a ieșit puțin ”șifonat”, apelarea la un parc de dezmembrări auto este soluția cea mai bună. Ieși cu siguranță în avantaj, chiar și dacă ai încerca să faci achiziții de la cei care vând piese la mâna a doua. Poți spune că aici găsești tot ce vrei în materie de piese auto. Chiar și elemente pentru interior, cum ar fi bordure, scaune, volane, fețe de uși etc. Nu mai amintim și de piese importante, precum motoarele, anexele de motor și altele asemănătoare, care te pot scoate din multe încurcături, atunci când nu ai prea mulți bani la dispoziție.

Atenție la piesele care țin de siguranță!

 

Articole recente

web design itexclusiv.ro